AMACIMIZ
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KSBÜ TTO) Birimi, üniversite-sanayi arasında koordinasyonu sağlamak, üniversitedeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini teşvik ederek bu faaliyetleri nitelik ve nicelik yönünden arttırmak, üniversitenin geliştirdiği bilgi ve teknolojiyi toplayarak rekabetçi ürün veya süreçlere dönüştürmek, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesini ve ortak projeler geliştirilerek ulusal ve uluslararası hibe fonlarından daha fazla yararlanılmasını temin etmek, üniversite kaynaklı buluşların korunarak ticarileştirilmesini, araştırmacıların girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesini ve teknoloji transferini sağlayarak katma değer oluşturmak amacıyla kurulmuştur.
VİZYON
Bilgi ve teknolojinin korunması, transferi, ticarileşmesi ve girişimcilik alanlarındaki iyi uygulamalarıyla bölgesinde tercih edilen ve finansal sürdürülebilirliğini sağlamış bir arayüz olmak.
Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla, bilimin uygulamaya aktarılmasına en uygun ortamı sağlayıp; sürdürülebilir ve proaktif işbirliği esasına dayanan, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik aktivitelerinin odak merkezi olmak.
MİSYON
- Ar-Ge ve yenilikçilik bağlamında ortaya konan değerli bilginin korunması ve artı değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüşümünü sağlamak üzere; ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliği geliştirmek, ticarileşme ve girişimcilik alanlarında faaliyetler yürütmek ve ülke kalkınmasına bölgesel sinerji kazandırmak.
- Ulusal ve uluslararası rekabet gücü yüksek, ileri teknolojili çıktı üreten ve kullanan paydaşlara; araştırma ve teknoloji transferi yapabilmeleri için uygun ortam oluşturulması ve bu ortamın sürdürülebilir şekilde yönetilmesine katkı sağlamak.
- Düzenlenen faaliyetler, tanıtımlar ve yayınlar aracılığıyla TTO etkinlikleri ile inovasyon ve teknoloji transferi konularında farkındalığı artırmak.
- Ulusal/uluslararası destek programlarına yönelik proje hazırlama ve başvuru süreçlerine rehberlik etmek.
- Üniversite ile endüstri işbirliğini artırmak üzere özel sektör ile ortak faaliyetler yürütmek.
- Fikri ve sınai mülkiyet hakları portföyünü yönetmek, ticarileştirme faaliyetlerini gerçekleştirmek.
- Şirketleşme ve girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, hızlandırıcı programlar yürütmek.
- Küresel sağlık ekosisteminde etkili, girişimci, lider ve sürdürülebilir bir teknoloji transfer ofisi oluşturmak.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde yer alan alt birimler ve temel fonksiyonları:
Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri
- Ulusal/Uluslararası hibe, ödül, destek olanaklarını duyurmak
- Özel sektör ve akademisyenlere yönelik Ar-Ge ve inovasyon işbirlikleri oluşturmak
Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler
- Hibe ve destekleri duyurmak
- Proje yönetim desteği vermek
- Geliştirilen proje sayısını artırmaya yönelik hizmetler sunmak
- Üniversitede oluşan proje fikirlerini sanayi kuruluşlarına duyurmak ve tanıtmak
- Hibe desteği almış ticarileşebilir araştırma projeleri çıktılarını takip etmek, projelerin lisanslanması ve ticarileştirilmesi amacıyla, idari ve hukuki danışmanlık vermek
Modül 3: Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Proje Geliştirme-Yönetim Hizmetleri
- Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek
- Sanayicilerin (AR-GE) proje taleplerini belirlemek ve yürütmek
- Üniversite ve sanayi arası projelendirme ve proje yönetimi hizmeti vermek
Modül 4: Fikri Sınai ve Mülki Hakların Korunması ve Lisanslama Hizmetleri
- Buluşun tescil edilebilirliğinin ve tescil kapsamını belirlemek
- Patent ön araştırması yapmak
- Lisanslama faaliyetlerini yürütmek
Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri
- Şirketleşme ve girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak
- Start-up şirketleri kurmasını teşvik etmek ve desteklemek
- Üniversite çıkışlı firma (spin-off) kurulmasını teşvik etmek ve şirket kuruluş desteği vermek
- Yatırımcı ağları oluşturmak ve yönetmek
BİZ KİMİZ
Üniversitemiz, 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurulmuştur. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde 4 Fakülte, 1 Enstitü, 4 Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi, KSBÜ Senatosunda “KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yönergesi”’ 08.05.2020 tarihinde kabul edilmiş; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Rektörlüğe bağlı bir birim olarak 08.06.2020 tarihli 050.02-4720 sayılı Rektörlük Oluru ile kurulmuştur.
2020 yılından beri faaliyette olan birim Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) kararı doğrultusunda, Üniversite Rektörlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdürmektedir. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi, nitelikli personeli ve gelişen altyapısı ile çalışmalarına devam etmektedir.